Vyčistěte svou sedačku dokonale, a ochraňte ji před budoucí špínou

Pokud se řekne čištění a impregnace sedaček, rozhodně to neznamená, že bychom měli sedačku domácími postupy vyčistit, popřípadě na její materiál aplikovat domácí přípravek na impregnaci. Tento postup je totiž v porovnání s těmi profesionálními značně neúčinný. Ostatně to potvrzuje většina profesionálů, kteří dále dodávají, že díky přístrojům jako Vax Professional™, Hyla nebo Ecolux je čištění a impregnace sedaček vždy dokonalé, a to za mnohem méně času, než v případě ručních prací. Které jsou navíc velmi únavné.

Vše má své jasně dané fáze

Stejně jako úklid jiných prostor, i čištění a impregnace sedaček má několik pevně daných postupů. Tím prvním je pro někoho běžné vysávání, ale díky němu mohou být odstraněny prachové nečistoty, a jiné pevné látky, které v sedačce jsou. Samozřejmě v tomto ohledu je nutný vysoký výkon vysavače, který všechny prachové částice dokáže dokonale vytáhnout. Velkou technologickou novinkou je i metoda takzvaného suchého klepání, kdy je však prach zachycován do vodní nádrže.
V druhém kroku již může přijít na řadu hloubkové čištění. Nejpoužívanější metodou je takzvaný Vaxing, jelikož kombinuje antibakteriální roztok a šetrné kartáče. Čištění a impregnace sedaček má tak okamžitý efekt, jelikož tato metoda dokonale nejenom odstraní nečistoty, ale zároveň dokonale vysaje veškerou tekutinu, a tak je sedačka za hodinu pro práci opět dokonale suchá. Nutno říci, že je tak mnohem pohodlnější a hlavně oproti dříve používanému tepování.

S impregnací je dobré nečekat

Jakmile je sedačka vyčištěna, měl by se ihned aplikovat speciální impregnační roztok, který se tak mnohem lépe vsákne do samotného vlákna. V tomto ohledu je sice nutné čekat až 5 hodin na kompletní uschnutí, ale věřte, že v tomto ohledu má čištění a impregnace sedaček své výsledky, jelikož se eliminuje riziko opětovného rychlého zašpinění.