Vyzkoušejte parní čištění a užasnete

Je lepší používat klasické čisticí prostředky nebo je vhodnější vyzkoušet něco jiného a možná účinnějšího? Tuto otázku si klade nejen každá hospodyňka, ale i řada firem, které disponují vlastními prostory. Čím nejlépe vyčistit dlažby, obklady a další povrchy, aby to bylo opravdu funkční a smysluplné?

Většina lidí sahá po horké vodě a čisticích, případně desinfekčních prostředcích z drogerie, které mají podle svých etiket zahubit veškeré bakterie, smýt nečistoty a dodat krytinám a povrchům skvělý lesk. Ale ruku na srdce, viděli jste někdy, že by to fungovalo? Možná v první chvíli ano, ale jen krátkodobě. Proto čím dál více lidí i podniků volí parní čištění. To má řadu předností a vyplatí se po něm alespoň jednou za čas sáhnout.

Zničí bakterie

Čištění párou má hlavně tu výhodu, že nejde o vodu, která nečistoty zcela neodstraní, ale částečně je rozmaže a ty pak zůstanou na svém místě. Pára tyto nepěkné vlastnosti nemá. Vzniká v parním kotli v čisticích přístrojích pod velkým tlakem, přičemž z 1 litru vody je až 1 700 litrů páry. Ta je navíc destilovaná a tudíž neobsahuje soli. A proto nenechává šmouhy ani vodní kámen, ale naopak odstraní úplně vše, včetně virů a bakterií.

Když si zavoláte profesionály s parními čističi, stačím jim jen dát k dispozici vodu a oni si v přístrojích pod vysokým tlakem vytvoří horkou páru. Tou pak čistí vše, co jim přijde pod ruku – dlažby, obklady, plovoucí podlahy.  A nejen, že je pára silnými tryskami vystřikována, a tak vymyje i ty nejmenší nečistoty z nejméně dostupných rohů, ale díky vysoké teplotě zničí bacilonosiče a vydesinfikuje povrchy. A to navíc i bez použití chemikálií. Celé čištění je tak šetrné a ekologické a pára zanechává podlahy a povrchy antistatické.

Úklid budoucnosti

Čím dál víc lidí oslovilo parní čištění podlah. A kdo nedisponuje vlastním, kvalitním přístrojem, může si objednat úklidovou firmu jako je třeba Úklid Express®, jehož pracovníci to zvládají levou zadní. Náplní jejich práce je mimo jiné parní čištění obkladů nebo parní čištění dlažby. Zkrátka vyčistí, na co si ukážete – a bez využití drastických chemických přípravků, které by mohly poškodit drahé povrchy. Vše je přitom velmi rychlé (na ohřátí jednoho litru vody stačí pouhých pár minut) a k nejvyšší spokojenosti zákazníků.