Mytí oken není namáhavé. Stačí zvolit správný postup!

Čistá okna jsou vizitkou každé dobré hospodyně. K mytí oken nedochází každý týden, ale periodicky se tato činnost opakuje jednou za tři až šest měsíců. A nemusí se vůbec jednat o nic namáhavého. Stačí si přečíst doporučení, která vás přivedou k výsledku v podobně čistých oken beze šmouh.

Nemáte-li na mytí oken čas, objednejte si specializovanou firmu, která má ve svém portfoliu služeb mytí střešních oken a klasických oken. Ceny se u těchto firem liší. Některé společnosti si účtují cenu za hodinu, jiné za metr čtvereční umyté plochy a některé mají ceník sestavený podle dispozicí bytů. Pokud se chcete do mytí oken pustit sami, držte se ověřených postupů odborníků, čímž si ušetříte spoustu zbytečné práce.

Mytí oken podle profesionálů

Než se pustíte do samotného čištění skel a rámů, nejprve ukliďte okolí. Zbavte garnýže, okolní stěnu i strop nečistot, jako jsou pavučiny a prach. Následně přejděte k odmaštění povrchů oken, rámů a parapetů. Někdy se stane, že se na těchto prvcích objeví samolepky, ať už od dětí či zapomenuté nálepky od dodavatele. A tak je nezbytné i tyto samolepky odstranit.

Poté přejděte k čištění rámů, odstraňte případnou plíseň a další nečistoty. A k této činnosti se používá metoda parního čištění. Na řadu pak přichází samotné mytí oken, rámů, parametrů a také žaluzií a jiného typu stínící techniky. Jakmile jsou okna dokonale vyčištěna, měla by být provedena podle odborníků nano impregnace skel, oken a rámů.

Kvalita čisticích prostředků je žádoucí

K práci používejte výhradně kvalitní úklidové pomůcky a čisticí prostředky. Investujte pouze do techniky, kterou využijete. Reklamy lákají na zbytečnou a drahou techniku, se kterou stejně naděláte více škody než užitku. Pamatujte, že v jednoduchosti je krása. A kupujte pouze pomůcky, které při mytí oken využijete.