Lino, PVC či Linoleum nebo Marmoleum – jak se o něj starat?

Také jste místo koberce či dlažbě dali ve vašem interiéru přednost linoleu či marmoleu nebo PVC (lidově řešeno lino) či moderní vinylové podlaze? Tento poměrně odolný a nenáročný materiál je zcela jistě dobrou volbou. Je zapotřebí si uvědomit, že péče a údržba mezi umělými materiály podlah jako je PVC či vinylové podlahy vs. podlahové krytiny vyrobené na přírodní bázi jako jsou podlahy Linoleum či Marmoleum se jednoznačně liší. Pojďme se tedy podívat, jak se o ně starat a pečovat. Tím prvním krokem by samozřejmě mělo být vhodné čištění a pravidelná údržba lina (PVC, Vinyl) či Linolea nebo Marmolea. To lze zvládnout běžně dostupnými prostředky v domácnosti, ideálně s těmi, které jsou vhodné na čištění PVC podlah nebo přírodních podlahových materiálů Linoleum či Marmoleum. Pokud je však vaše linoleum dlouho neudržované, je lepší vsadit na pomoc odborníků, kteří využívají strojové čištění. To je mnohem efektivnější metodou, které má v kombinaci se speciálními čistícími přípravky skvělé výsledky.

Se samotným čištěním PVC podlah však souvisí i jeho celková renovace, a tak lze i touto cestou dosáhnout toho, že zašlá podlahová krytina bude opět vypadat doslova jako nová. A v souvislosti s tím je nutné také říci, že dalším stupněm péče o takovou podlahu je také voskování lina. Samozřejmě se jedná až o následnou úpravu po samotném čištění. Voskování PVC podlah je vhodné nejenom proto, abychom mu dodali příjemný lesk a vzhled, ale zároveň abychom mohli vytvořit jemný ochranný film po celém jeho povrchu, a tím tak zabránili například rychlejšímu ušpinění.

Voskování lina, pro které se v minulosti používal i název pastování, je doslova nutnou činností k tomu, abychom mohli zlepšit třeba také impregnační vlastnosti, a paradoxně mohli zabránit i uklouznutí. Rozhodně neplatí, že voskování PVC podlah by souviselo s tím, že více kloužou. Naopak. A to hlavně díky speciálním přípravkům, které dokážou zohlednit všechny potřeby klientů, a to ať už se jedná o jejich byty nebo domy, nebo velké kancelářské či jiné komplexy. A pokud i vy chcete mít vše bez práce, pro Čištění a voskování lina a PVC podlah si najměte profesionála, který vám jasně předvede, že po dokončení bude jeho práce jasně vidět, a to v podobě podlahy, která vypadá jako nová.